15 Mayıs 2007 Salı

SOSLAR MARİNE SOS

BALSAMİKO SOS
20,cl,kırmızı şarap, ocakta cektirilir, 8,cl ,kırmızı şarap sirkesi, 12,cl balsamiko sirkesi,
5,cl,sarımsak sirkesi veya sarımsak,20,cl, tavuk fond,10,gr,tuz,5,gryesil biberli hardal,
Bu malzemeler karıştırılıp birgece bekletip süzgeçten geçirip 30,cl,mısır ozü yagı 15,cl, zeytin yagı
İlave ediyoruz..sos hazır..
MARİNE İÇİN SOS
10,cl,çiçekyagı.10,cl,tavuk fond.4,cl,kırmızı şarap sirkesi.4,cl,balsomiko sirkesi.10,cl,su,
2,cl,limon suyu.5,gr,tuz.5,gr, toz beyaz biber. Hepsi karıştırılıp mikserde çırpılır..
Tavuk marinlemelerinde, tavuk fond konur,balık marinlemek için balık fond kullanılır,
KARİDES MARİNE ETMEK İÇİN
300,Gr,haşlanmış soyulmuş,karides.2,adetlimon suyu.10,cl,zeytinyagı.10,gr,tuz5,gr,beyaz,
Toz biber..bu malzemelerin hepsi hepsi karıştırılıp karidesler marinlenir...
SOMAN MARİNE GREVED LAX
İki adet somon balıgı filetosu 1,kg,tuz,1,kg,şeker.4,adet,slays limon.4,adet,portakal slays,
2,cl,limonsirkesi..bu malzemeler karıştırılıp balıklar marinlenip,birğün sosta bekletilir.....
KARBONARA SOS
Yagda soganı soteliyoruz beyaz şarabı çektiriyoruz mantar ilave ediyoruz orijanal da bekın,
Yani domuz vardır onun yerine salam tuz tozbeyaz biber orijinal karbonara sos budur..
DEMİ GILAS SOS
Tencereye yag koyup soganları soteliyoruz havuç ilave ediyoruz,defneyapragı tane karabiber,
Sarımsak ilave ediyoru, bir adet kerevizin kökü ve kabuklarını ilave ediyoruz,salça ilave ediyoruz
Önceden fırınlamış oldugumuz Kemikleri ilave ediyoruz suyu ilave ediyoruz, sosu, 24,saat,
Kaynatıyoruz,kemikleri çıkarıp yeni fırınladıgımız kemikleri ilave edip 24,saat daha kaynatıyoruz,
Su kaynayınca ocagın altını kısıyoruz,su eksilnce su yerine buz ilave ediyoruz buz sosun rengini,
Açar,kemikleri 200,derejede 2, saat kızartıp ondan sonra sosun içine ilave ediyoruz ,k şarap ve
TAUK DEMİGILAS SOS
Yag koyup sogan havuç defne yapragı tane karabiber sarımsak kereviz ilave edip karıştırıyoruz,
Salça verip karıştırıyoruz şarap ilave ediyoruz önceden fırınlamış oldugumuz kemikleri ilave,
Edip karıştırıp suyunu veriyoruz kaynayınca ocagın altını kısıp 24,saat kaynatıyoruz 24,saat,
Sonra kemikleri çıkarıp yeniden fırınlamış oldugumuz kemikleri ilave edip kısık ateşte 24,saat,
Daha kaynatıp kapatıyoruz sogutup dolaba bırakıyoruz.
ahmet aygün