15 Mayıs 2007 Salı

ÇEMENLİ KUZU TANDIR

ÇEMENLY KUZU TANDIR
Tarih: 9/8/2005

Malzemeler: 1 adet kuzu kol1 paket hazyr çemen2 adet tost ekme?i½ demet dereotu2 yemek ka?y?y salça1 ½ çay barda?y zeytinya?y1 su barda?y su1 tatly ka?y?y kekikYeteri kadar tuz ve biber
Yapılışı:Salça, zeytinya?y, su, kekik, tuz ve karabiber kary?tyrylyr. Çemen, tost ekme?i ve dereotu kary?tyrylyr. Kuzu kolu çemen ile bulanyr ve fyryn tepsisine konur. Üzerine hazyrlan sos dökülür ve tepsiye alüminyum folyo ile kapak yapylyr. Fyrynda pi?irilir. Pi?en çemenli kuzu tandyr kemi?inden ayrylyr ve parçalanarak servis edilir.