15 Mayıs 2007 Salı

CANNELLONİ LAZANYA

MALZEMELER.....
Bar illa lazanya hamuru..
Dana kıyması...
D...salçası.......
Kuru.soğan....
Sarımsak.........
Süt..................
Çiçek yağı.....
Un..................
Kaşar peyniri..
Tuz ve toz beyaz biber.
Konnelloninin üzerine vermek.için peşe mal sos
Yapılacak..
YAPILIŞI....
Soğanlar ince doğranıp tencereye yağ.konup soğanlar ilave edilecek soğanlar biraz kavrulduktan sonra kıyma ilave edilecek.kıyma kavrulduktan sonra.
Salça ilave edilecek daha sonra.et suyu veya sebze suyu ilave edilerek sosun kıvamı ayarlanacak.sosa tuz ve toz.beyaz k.biber ilave edilecek.sosa iki üç diş sarımsak.koymak iyi olur..
KONNELLONİ..YAPILIŞI..
Lazanya hamurunun üzerine.kıymalı sostan konup.rule olarak sarılacak.bunu değişik şekillerde yapabiliriz yassı kare veya kare kesip içini koyup üzerine bir kare hamur daha kesip köşelerinden bastırmak suretiyle kapatılır ve hamur.tencerede haşlanır.bunu kendi damak zevkimize görede degiştireb
iliriz .ıspanaklı kuşbaşlı.sebzeli olabilir damak zevkimize göre uyarlaya biliriz.
Konnelloniyi.hazırlayıp.tepsiye koyduktan sonra.üzerine
Peşamelsos koyup.üzerine kaşar peyniri koyup fırına verilir fırından çıkınca servise hazırdır.afiyet olsun..
Dekor olarak.kızarmış taze biberiye ve kızarmış.maydo
Noz dalı.kızarmış fesleğen dalı.konabilir...
LAZANYA BÖREGİ.....
Suda haşlanmış lazanya hamurunu.tepsiye bir kat serip
Üzerine connelloniye hazırlamış olduğumuz sostan üzerine inceden serip.üzerine peşamelsos tekrar lazanya
Hamuru serilip üzerine k.sos ve peş amel sos ve tekrar
Lazanya hamuru.k.sos ve üzerine peş amel sos lazanya hamuru ve üzerine peşe mal sos verilecek.üzerine kaşar peyniri serpilip fırına verip pişirilerek yemeye hazırdır

AFİYET....OLSUN...